Φωτογραφίες βιογραφικού

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερος κόσμος μας επισκέπτεται για φωτογραφίες βιογραφικού.

Σίγουρα μια καλή φωτογραφία με ένα προσεγμένο βιογραφικό μπορεί να προϊδεάσει θετικά και πιθανόν να δημιουργήσει καλύτερες εντυπώσεις, αν μη τι άλλο δείχνει ότι κάποιος είναι πρόθυμος να ασχοληθεί σοβαρά και να αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα που τον ενδιαφέρει.  

Ανάλογα με τη δουλειά για την οποία κάνετε αίτηση, θα πρέπει είτε να συμπεριλάβετε είτε να αποφύγετε τη χρήση φωτογραφίας. Στις περισσότερες θέσεις καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία σας, μια φωτογραφία πορτρέτου.

Μία καλή φωτογραφία βιογραφικού θεωρείται απαραίτητη σε ένα αξιοπρεπές βιογραφικό και σύμφωνα με το LinkedIn αυξάνει δραστικά τις πιθανότητες εύρεσης της ιδεατής δουλειάς. Συγκεκριμένα μία καλή φωτογραφία στο βιογραφικό ενός χρήστη αυξάνει κατά 14 φορές την πιθανότητα να επιλεγεί για συνέντευξη στην θέση της αρεσκείας του.

Προ ημερών κάναμε μια φωτογράφιση με τον Γιάννη, ο οποίος ήθελε ένα πορτραίτο για να το χρησιμοποιήσει ως φωτογραφία προφίλ στα μέσα επαγγελματικής δικτύωσης.

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότεροι χρήστες των social media δίνουν αυξημένη προσοχή πλέον στην εικόνα που δημιουργεί η φωτογραφία του προφίλ τους, μιας και αυτή είναι η πρώτη εντύπωση της ιντερνετικής τους παρουσίας.

Ακόμα θετική εντύπωσή (;) μας έκανε η Μαρία, νέα ηθοποιός που ζει στο Λονδίνο. Από την ήμερα που άλλαξε την φωτογραφία στο βιογραφικό της και έβαλε αυτή που κάναμε στο στούντιο μας, έχει τις διπλάσιες προσκλήσεις για οντισιόν.